Burp Suite User Forum

Login to post

Why does Burp Suite Enterprise say "Pending License" after adding new agent server?

Glenn | Last updated: Jul 19, 2021 01:57PM UTC

I just added a new agent server to be used by Burp Suite Enterprise V2021.6. I accepted the agent machine as a valid agent machine and then added one license to this the new machine. The problem is that the original machine has a status of "Connected" but the new machine has a status of "Pending license". How to I get the new machine to have its status as connected? Thanks, Glenn

James, PortSwigger Agent | Last updated: Jul 19, 2021 03:04PM UTC

Hi Glenn,

Are you adding a new external agent on a separate machine to the Burp Enterprise server?

Did you make sure to select only the agent services when running the installer on the new agent machine and de-select the options for the Enterprise server and web server?

If it is an external agent machine, it will need access to the Enterprise server via port 8072, is that port open for the agent in your relevant firewall/security settings?

See our documentation here in case it helps: Burp Enterprise: Deploying additional agent machines

If you are still having trouble please can you send an email to support@portswigger.net with the following screenshots?:
  • Agents page
  • Licensing page

Glenn | Last updated: Jul 19, 2021 06:50PM UTC

OK, it is probably the port 8072 item. I'll check to see. Thanks

You need to Log in to post a reply. Or register here, for free.