Burp Suite User Forum

Create new post

Availability- The website is too slow now a days

Eragon | Last updated: Mar 05, 2024 04:54PM UTC

Dear Portswigger Team, I hope this letter finds you well. I am writing to express my frustration and disappointment regarding the current performance issues with the Portswigger website and Portswigger Academy labs. As a dedicated user of your platform, I have always appreciated the valuable resources and educational materials provided by Portswigger. However, I have recently encountered significant delays in accessing the website and completing tasks on Portswigger Academy due to slow loading times. It often takes nearly five minutes for pages to load, making it extremely challenging to navigate the site efficiently and complete my coursework. These performance issues have not only disrupted my learning experience but have also impacted my productivity and ability to utilize the valuable resources offered by Portswigger effectively. I understand that technical difficulties may arise from time to time, but the consistent and prolonged nature of these delays is concerning. I kindly request that your technical team prioritize addressing these performance issues to ensure a smoother and more efficient user experience for all Portswigger users. Improving the loading times of the website and Academy labs would greatly enhance the overall usability and accessibility of your platform. I appreciate your attention to this matter and look forward to seeing improvements in the near future. Thank you for your continued commitment to providing high-quality cybersecurity education and resources.

Michelle, PortSwigger Agent | Last updated: Mar 06, 2024 10:01AM UTC

Hi We have not had any reports of delays of this level from other users. Have you tested the access from other internet connections and another machine to see if you experience the same delays?

Eragon | Last updated: Mar 14, 2024 04:59AM UTC

Hi, It is fixed now. Thanks for the services.

d.x | Last updated: Mar 20, 2024 01:49PM UTC

Hi, I'm experiencing connectivity issues to Web Security Academy website from two different networks. Some packets get lost, other arrive with a considerable delay. I've seen some intermitent connectivity issues in the last month, but today it is especially bad. Could you please look into this? Pinging web-security-academy.net [52.48.13.77] with 32 bytes of data: Request timed out. Request timed out. Request timed out. Request timed out. Request timed out. Request timed out. Request timed out. Request timed out. Request timed out. Request timed out. Request timed out. Request timed out. Request timed out. Request timed out. Request timed out. Request timed out. Request timed out. Request timed out. Request timed out. Request timed out.

d.x | Last updated: Mar 20, 2024 02:05PM UTC

Down detector: Is Web-security-academy.net down? It's not just you! web-security-academy.net is down. Last updated: Mar 20, 2024, 2:04 PM (1 second ago) https://downforeveryoneorjustme.com/web-security-academy.net

Michelle, PortSwigger Agent | Last updated: Mar 20, 2024 02:11PM UTC

Hi Are you seeing issues with a specific lab? Can you please let us know which lab or labs you are trying to launch?

d.x | Last updated: Mar 20, 2024 02:22PM UTC

Hi Michelle, No, the website itself is very sluggish. It takes up to a minute to start a new Mistery challenge lab. I did SQLi, SSRF, and path traversal this morning.

d.x | Last updated: Mar 20, 2024 02:26PM UTC

Right now it takes more than a minute to POST a password and login in this lab - https://0ae100e5034478ef812289bb00320087.web-security-academy.net/login

d.x | Last updated: Mar 20, 2024 03:33PM UTC

It continues: GET /image?filename=/etc/passwd HTTP/2 Host: 0aee00f3031c6d1d8189f722006400e9.web-security-academy.net Timed out.

d.x | Last updated: Mar 20, 2024 03:38PM UTC

GET /image?filename=../../../etc/passwd HTTP/2 Host: 0a9f001e030dd4a180676c7f007800e6.web-security-academy.net 109,522 millis

d.x | Last updated: Mar 20, 2024 03:51PM UTC

GET /image?filename=../../etc/passwd HTTP/2 Host: 0a35009d049cb981818a390f002000ad.web-security-academy.net 100,628 millis

d.x | Last updated: Mar 20, 2024 04:28PM UTC

POST /my-account/avatar HTTP/2 Host: 0a4500e804ab58a9856344860043006d.web-security-academy.net 82,816 millis

Michelle, PortSwigger Agent | Last updated: Mar 21, 2024 09:16AM UTC

Hi As I'm testing the labs this morning they seem to be responding ok. Can you check and let me know if you're still seeing issues?

d.x | Last updated: Mar 21, 2024 10:33AM UTC

The first lab I'm doing this morning seems to be OK. The problem is that this problem is reoccuring regularly - I've such issues at least on five days in the last month. I'll update this thread when problems do reoccure.

Michelle, PortSwigger Agent | Last updated: Mar 21, 2024 12:23PM UTC

Thanks for the update. Please do let us know if you experience further issues.

d.x | Last updated: Apr 02, 2024 03:27PM UTC

Hi, it seems Labs servers are under the weather again. Not as bad as last time, but still rather noticeable: GET /my-account HTTP/2 Host: 0ae10021044a185f830205eb005c00f6.web-security-academy.net 4,645 millis

d.x | Last updated: Apr 02, 2024 04:49PM UTC

GET /product?productId=4' HTTP/2 Host: 0ab900e9030395ca8a81237a003e0029.web-security-academy.net 6,436 millis

Michelle, PortSwigger Agent | Last updated: Apr 03, 2024 08:25AM UTC

Hi Are the labs you're having issues with all from the same topic?

d.x | Last updated: Apr 03, 2024 02:13PM UTC

Nope, they were from different topics.

d.x | Last updated: Apr 03, 2024 02:24PM UTC

It's still going on, I've experienced issues with several labs from different topics today, the last one - GET / HTTP/2 Host: 0a33008a03704e5d8263207a008a00f3.web-security-academy.net 6,958 millis

Michelle, PortSwigger Agent | Last updated: Apr 03, 2024 02:43PM UTC

Hi Can you confirm which topic this lab was from so i can try launching the same one, please?

d.x | Last updated: Apr 03, 2024 02:59PM UTC

This particular one was from the SQLi topic.

Michelle, PortSwigger Agent | Last updated: Apr 04, 2024 08:25AM UTC

Hi I've been testing the labs and they seem to be responding ok when I've tested. Do you just see the issues when proxying via Burp, or are they also present if you connect to the labs from a normal browser? Do you use an upstream proxy? When the issues occur, are you carrying out any scans or attacks on the labs? If so, can you tell us more about the attacks you are running?

d.x | Last updated: Apr 04, 2024 10:12AM UTC

Hi Michelle, I haven't tried accessing Labs outside of Burp proxy. There is no upstream proxy. The issues occur randomly, even without running any attacks, once in a while a simplest request (e.g. GET /) takes upto 6-7 seconds to get answered.

Michelle, PortSwigger Agent | Last updated: Apr 04, 2024 12:11PM UTC

When this happens, if you copy the same URL for the lab into your normal browser, do you see the same delay?

d.x | Last updated: Apr 04, 2024 12:25PM UTC

I'll check this next time I experience this problem. Now everything is working fine.

yrelyr | Last updated: Apr 05, 2024 04:58PM UTC

I notice a similar issue today when loading the PortSwigger site. Too much delay in loading pages - Tried to load dashboard, login - all had the same problem.

yrelyr | Last updated: Apr 05, 2024 05:12PM UTC

It seems like the CSS file (psforms.css) is taking more time to load which is causing the page to just spinning. Login page loaded after ~1 min. I can load youtube.com just fine as expected - no delays. Without cache enabled, YouTube page loads within 656ms (sorted desc). Portswigger login page - https://ibb.co/FXccj25 YouTube homepage - https://ibb.co/4S5ks4M

Michelle, PortSwigger Agent | Last updated: Apr 08, 2024 09:43AM UTC

Hi We've not had any other reports of the login page on portswigger.net being slow (the previous reports on this thread related to labs within the Web Security Academy). Are you still seeing issues? If you use a different browser or machine, do you see the same issue?

You must be an existing, logged-in customer to reply to a thread. Please email us for additional support.