Burp Suite User Forum

Login to post

The scan is configured to use recorded login sequences. This requires browser-powered scanning, which your hardware does not support. Please see the system requirements for details.

Georgy | Last updated: Nov 18, 2020 12:00PM UTC

Hello. When I start scan with recorded login sequence, I i get the following error "The scan is configured to use recorded login sequences. This requires browser-powered scanning, which your hardware does not support. Please see the system requirements for details." OS - Debian stretch Agents version - burp_enterprise_linux_v2020_11 Burp Enterprise Server: Burp Suite Enterprise Edition v2020.11 Burp Scanner v2020.11

Uthman, PortSwigger Agent | Last updated: Nov 18, 2020 12:14PM UTC

Hi Georgy, It looks like your agent machines are not meeting the minimum system requirements to use the embedded browser (2 CPU cores and 8 GB RAM on top of the additional requirements listed here: https://portswigger.net/burp/documentation/enterprise/technical-infrastructure/technical-requirements/system-requirements). Can you please double-check this and try again?

Georgy | Last updated: Nov 18, 2020 02:21PM UTC

All agents have 16GB RAM and 2 cpu cores.

Uthman, PortSwigger Agent | Last updated: Nov 18, 2020 02:24PM UTC

How many external agent machines do you have? How many agents are installed on these machines? Or is everything installed on the same machine? If so, how many agents are on that machine?

Georgy | Last updated: Nov 18, 2020 03:19PM UTC

3 machines for agents. 5 license for agents.

Uthman, PortSwigger Agent | Last updated: Nov 18, 2020 03:33PM UTC

With 3 external agent machines each with one agent, you would need the specs below for each individual machine: - 30GB disk space - 10GB RAM (with browser-powered scanning enabled) or 6GB RAM with it disabled - 6 CPU cores It does not look like you are meeting these requirements so that is why your issue is occurring. Can you please try increasing the specs on the machines to see if that resolves your issue?

Georgy | Last updated: Nov 18, 2020 05:21PM UTC

I set next settings on the 3 agents nodes. 8 cpu 32GB RAM free 30GB space (total 50) Error repeats. Where can I see what exactly is missing? How enable debug log?

Georgy | Last updated: Nov 18, 2020 05:26PM UTC

I see "Audit failed! Crawl was configured to use embedded browser, but a browser could not be started" in /var/log/BurpSuiteEnterpriseEdition/enterpriseAgent.log

Uthman, PortSwigger Agent | Last updated: Nov 19, 2020 09:04AM UTC

Hi Georgy, Thanks for that information. If you launch Chrome from the command-line at /home/burpsuite/.BurpSuite/burpbrowser/<VERSION>, do you see any errors?

Georgy | Last updated: Nov 19, 2020 06:02PM UTC

1) /home/burpsuite/.BurpSuite/burpbrowser/86.0.4240.183/chrome: error while loading shared libraries: libnss3.so: cannot open shared object file: No such file or directory /home/burpsuite/.BurpSuite/burpbrowser/86.0.4240.183/chrome: error while loading shared libraries: libatk-1.0.so.0: cannot open shared object file: No such file or directory /home/burpsuite/.BurpSuite/burpbrowser/86.0.4240.183/chrome: error while loading shared libraries: libatk-bridge-2.0.so.0: cannot open shared object file: No such file or directory /home/burpsuite/.BurpSuite/burpbrowser/86.0.4240.183/chrome: error while loading shared libraries: libX11-xcb.so.1: cannot open shared object file: No such file or directory /home/burpsuite/.BurpSuite/burpbrowser/86.0.4240.183/chrome: error while loading shared libraries: libxcb-dri3.so.0: cannot open shared object file: No such file or directory /home/burpsuite/.BurpSuite/burpbrowser/86.0.4240.183/chrome: error while loading shared libraries: libXcomposite.so.1: cannot open shared object file: No such file or directory /home/burpsuite/.BurpSuite/burpbrowser/86.0.4240.183/chrome: error while loading shared libraries: libXdamage.so.1: cannot open shared object file: No such file or directory /home/burpsuite/.BurpSuite/burpbrowser/86.0.4240.183/chrome: error while loading shared libraries: libcups.so.2: cannot open shared object file: No such file or directory /home/burpsuite/.BurpSuite/burpbrowser/86.0.4240.183/chrome: error while loading shared libraries: libdrm.so.2: cannot open shared object file: No such file or directory /home/burpsuite/.BurpSuite/burpbrowser/86.0.4240.183/chrome: error while loading shared libraries: libXrandr.so.2: cannot open shared object file: No such file or directory /home/burpsuite/.BurpSuite/burpbrowser/86.0.4240.183/chrome: error while loading shared libraries: libgbm.so.1: cannot open shared object file: No such file or directory /home/burpsuite/.BurpSuite/burpbrowser/86.0.4240.183/chrome: error while loading shared libraries: libasound.so.2: cannot open shared object file: No such file or directory /home/burpsuite/.BurpSuite/burpbrowser/86.0.4240.183/chrome: error while loading shared libraries: libpangocairo-1.0.so.0: cannot open shared object file: No such file or directory /home/burpsuite/.BurpSuite/burpbrowser/86.0.4240.183/chrome: error while loading shared libraries: libgtk-3.so.0: cannot open shared object file: No such file or directory 2) apt-get install libnss3-dev libatk1.0-dev libx11-xcb-dev libatk-bridge2.0-dev libxcb-dri3-dev libxcomposite-dev libxdamage-dev libcups2-dev libdrm-dev libxrandr-dev libgbm-dev libasound2-dev libpangocairo-1.0-0 libgtk-3-dev -y 3) /home/burpsuite/.BurpSuite/burpbrowser/86.0.4240.183/chrome [17660:17660:1119/205415.582094:FATAL:setuid_sandbox_host.cc(158)] The SUID sandbox helper binary was found, but is not configured correctly. Rather than run without sandboxing I'm aborting now. You need to make sure that /home/burpsuite/.BurpSuite/burpbrowser/86.0.4240.183/chrome-sandbox is owned by root and has mode 4755. chown root:root /home/burpsuite/.BurpSuite/burpbrowser/86.0.4240.183/chrome-sandbox chmod 4755 /home/burpsuite/.BurpSuite/burpbrowser/86.0.4240.183/chrome-sandbox repeat Fontconfig warning: "/etc/fonts/fonts.conf", line 100: unknown element "blank" [17673:17673:1119/205727.383128:ERROR:browser_main_loop.cc(1426)] Unable to open X display. 4) Maybe something is missing in the documentation?

Georgy | Last updated: Nov 19, 2020 06:03PM UTC

Enterprise

Uthman, PortSwigger Agent | Last updated: Nov 20, 2020 09:56AM UTC

Can you try installing the packages 'freetype-dev' and 'chromium'?

You need to Log in to post a reply. Or register here, for free.